Terug naar Nieuws

Advocaat Benzi Loonstein op NPO Radio 1: Cambuur en De Graafschap benadeeld.

Facebook
Twitter
LinkedIn

27 april 2020

De directie van FC Utrecht kondigde een rechtszaak aan tegen de KNVB nadat de KNVB een definitieve beslissing had genomen over het voortijdig beëindigen van de competitie vanwege het coronavirus. FC Utrecht had in de competitie nog een kans op een Europees ticket, omdat zij een achterstand hadden van 3 punten op Willem II, maar een wedstrijd minder hadden gespeeld. Het doelsaldo van FC Utrecht was (veel) beter dan het doelsaldo van Willem II. Ook via het bekertoernooi kon FC Utrecht nog een Europees ticket bemachtigen, want FC Utrecht had zich geplaatst voor de bekerfinale.

Niet alleen FC Utrecht, maar ook Cambuur en De Graafschap zijn benadeeld door het besluit van de KNVB. Cambuur en De Graafschap zijn de nummer 1 en 2 van de Keuken Kampioen Divisie en lagen op koers om te promoveren naar de Eredivisie. Cambuur en De Graafschap staan op het punt om naar de rechter te stappen. Gisteren lichtte advocaat Benzi Loonstein in het radioprogramma NOS Langs de lijn toe waarom de stap naar de rechter voor Cambuur en De Graafschap zinvol is: “Bij het linkerrijtje zijn de oorspronkelijke regels wel toegepast, aan de onderkant niet.”

Luister hier het fragment terug (vanaf 15:30) of lees hier het artikel over het item van NPO Radio 1.

Meer nieuwsartikelen