Over Loonstein Advocaten

Loonstein Advocaten is er voor iedereen

Van jongste advocaat van Nederland tot familiebedrijf

In 1980 werd de pas 22-jarige Herman Loonstein beëdigd als advocaat, op dat moment de jongste advocaat van Nederland. Na drie jaar ervaring bij het bekende advocatenkantoor Gomperts in Amsterdam, besloot hij samen met twee andere advocaten een eigen kantoor op te richten: Loonstein Advocaten was geboren. Met een unieke, persoonlijke en bovenal creatieve en niet zelden geniale aanpak – in de juridische wereld ook wel bekend als ‘een Loonsteintje’ – groeide Herman Loonstein uit tot een van de bekendste advocaten van Nederland. Ruim 20 jaar na de oprichting verhuisde het kantoor naar een woonhuis in Amsterdam-Buitenveldert en sloten drie zonen, die de passie voor rechtvaardigheid en strijd met de paplegel ingegoten hadden gekregen, zich aan bij het kantoor van hun vader. Met Loonstein senior aan stuurwal bestaat het kantoor vandaag de dag uit meerdere specialisten, advocaten, juristen, stagiaires en medewerkers. Het kantoor is inmiddels uitgegroeid tot meer dan een familiebedrijf en is sinds augustus 2021 gevestigd in Amsterdam-Zuid. Ons kantoor in Israël is gelegen naast Tel Aviv en behandelt veel zaken van Nederlanders in Israël en vice versa. 

Juridische hulp, voor iedereen

U heeft een juridisch probleem. U bent dan bij Loonstein Advocaten aan het juiste adres. Groot of klein, individu of bedrijf. Binnen én buiten de rechtszaal bieden wij de noodzakelijke hulp, steun en inzet. We begrijpen dat een juridisch geschil of conflict zeer belastend kan zijn voor u en uw omgeving. Daarom staan wij klaar om naar uw verhaal te luisteren en hebben we oog voor het persoonlijke aspect achter een juridische kwestie. Onze werkwijze is persoonlijk en we houden van korte lijntjes. Een ieder moet de kans krijgen om zijn of haar recht te kunnen halen. Hoe groot of klein het belang van een zaak ook is. Wij zijn dan ook niet alleen actief voor multinationals, maar juist ook voor MKB-bedrijven en de gewone burger.

Creativiteit & lef

Een unieke aanpak in zaken is het handelsmerk van ons kantoor. Als een zaak simpel kan worden opgelost, dan doen we dat. Maar soms is lef en creativiteit vereist. Daar kunt u bij ons dan ook op op rekenen. Doorzettingsvermogen en een passende oplossing voor de cliënt staat altijd centraal. Wil de wederpartij een spelletje met u spelen, dan stellen wij ons ook daar op in. Altijd correct, maar hard en afwijkend van gebaande paden als het nodig is. Een tegenslag? Geen probleem. Wij gaan verder waar anderen stoppen en wijken geen enkel juridisch middel. Ook (of misschien wel vooral) in zaken tegen de overheid (bestuursorganen) kunt u rekenen op onze niet aflatende inzet. Wij accepteren geen automatismes of bureaucratisch gedoe van de overheid jegens clienten.

Kortom, advocaten en juristen die in elke zaak tot het uiterste voor u gaan. 

Ervaring & expertise

Daar kunnen we kort over zijn. Ons kantoor bestaat sinds 1983 en de grondlegger van het kantoor, Herman Loonstein, zit al 42 jaar ‘in het vak’. Samen met de andere advocaten, juristen en medewerkers van Loonstein Advocaten wordt een team gevormd van ervaren specialisten op alle relevante rechtsgebieden. Wij geloven in specialisatie, maar niet dat ruime expertise op één rechtsgebied de beste advocaat creëert. Juist de kennis van en ervaring in verschillende rechtsgebieden kan in de meeste zaken toegevoegde waarde hebben. Ons kantoor kent dan ook een ervaren algemene praktijk met meerdere specialismen. Cliënten van ons kantoor zijn niet aangewezen op één behandelaar. Door de nauwe samenwerking binnen ons team wordt een zaak met de nodige ervaring en expertise behandeld.

Samenwerkings verbanden

Neem contact op

+31 (0) 20 67 31 555

beschikbaar van ma – vrij  09:00 – 17:30

Noordhollandstraat 61

1081 AS Amsterdam