• Schadevergoedingen
 • Medische fouten
 • Verkeersongevallen
 • Bedrijfsongevallen
 • Geweldsdelicten
 • Second opinion
 • Productiefouten (productaansprakelijkheid)

Hulp nodig bij letselschade?
Hebt u (letsel)schade opgelopen door een ongeluk of (medische) fout? Dan kunt u bij ons kantoor terecht. Ons team staat slachtoffers bij die door een ongeluk of fout (letsel)schade hebben geleden.

Ongeval
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Van het ene op het andere moment kan uw leven een vervelende wending nemen. Door ongevallen in het verkeer raken jaarlijks circa 20.000 mensen ernstig gewond. Meer dan 30.000 mensen per jaar krijgen whiplashklachten door een verkeersongeval. Ook op het werk of tijdens het sporten vinden vaak ongevallen plaats. Letselschade kan ook ontstaan door een medische ingreep.

Gevolgen
Een ongeval met letselschade tot gevolg kan een enorme impact hebben op uw leven. Het kan zijn dat door het ongeval een operatie nodig is of dat een psycholoog of psychiater moet worden ingeschakeld. Door het ongeval zal u vaak ook uw werk tijdelijk niet kunnen uitvoeren of u raakt zelfs volledig arbeidsongeschikt. Ook dagelijkse activiteiten, zoals de zorg voor kinderen of partner, klussen aan de woning of sporten, worden soms onmogelijk.

Wij staan u graag bij!
Ons team helpt slachtoffers van letselschade in het (juridische) traject dat volgt op het ongeval. Een advocaat van ons kantoor zal (vrijblijvend) kennis met u maken. Tijdens die kennismaking zal de advocaat uitleggen wat u kunt verwachten. Na de eerste kennismaking zal – als dat nodig is – het medische dossier worden opgevraagd en zal een medische adviseur worden ingeschakeld. Ook kan het zijn dat onze advocaten nader onderzoek zullen doen naar de toedracht van het ongeval. De advocaten gaan dan op zoek naar bewijs over de oorzaak van het ongeval.

Daarna zal ons team uw volledige schade in kaart brengen. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar het verlies van uw inkomen, maar ook naar alle andere schadeposten, zoals smartengeld, pensioenschade, zorgkosten. De schade wordt opgenomen in een (voorlopige) schadestaat.

Aansprakelijk stellen
Als er voldoende informatie beschikbaar is, dan zullen wij de partij die de schade heeft veroorzaakt aansprakelijk stellen. Wij zullen in contact treden met de verzekeraar van deze partij. Aan de verzekeraar zullen wij vragen om aan u een voorschot uit te keren, zodat u tijdens het traject niet in de financiële problemen zult komen. Als de verzekeraar van de aansprakelijke partij de aansprakelijkheid erkent, dan zullen wij in goed overleg een vervolgtraject bepalen. Wij zullen in overleg treden over de afwikkeling van de zaak.

Voortgang
Ons team doet er alles aan om te kijken of uw dossier spoedig kan worden afgewikkeld. Het ongeval en de gevolgen daarvan hebben vaak dusdanige gevolgen, dan u niet zit te wachten op jarenlange onderhandelingen en procedures. Wij zullen de voortgang bewaken en er alles aan doen om te voorkomen dat een dossier onnodig lang stil ligt.

Procedure
Als het niet anders kan, dan zullen wij voor u een procedure starten. Het kan zijn dat een procedure nodig is omdat de schade niet worden erkend. Het kan ook zijn dat de aansprakelijkheid wel wordt erkend, maar dat u het bijvoorbeeld niet eens bent met de hoogte van de vergoeding van de schade. Ons team heeft een ruime ervaring met procederen. Zowel binnen als buiten rechtszaal treden onze advocaten voor u op.

Neem vrijblijvend contact op
Heeft u advies nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij reageren over het algemeen nog dezelfde dag! U krijgt een duidelijk plan van aanpak, zodat u weet waar u aan toe bent. Ook krijgt u een helder kostenplaatje te zien. Wij zijn overtuigd dat wij met een plan zullen komen waar u vertrouwen in heeft. Daarom is het eerste gesprek dat u met ons heeft ook vrijblijvend.

 

Waarom Loonstein Advocaten?

Wij vechten, voor iedereen die juridische hulp nodig heeft. Met kennis, lef en creativiteit komen we tot gewenste oplossingen. Dat doen we op onze eigen wijze: altijd volgens de wet, niet altijd volgens het boekje.

Ervaring & Expertise

Ons kantoor bestaat sinds 1983 en de grondlegger, Herman Loonstein, zit al 42 jaar ‘in het vak’.

Lef & Creativieit

De persoonlijke aanpak maakt Herman Loonstein één van Nederland's bekendste advocaten.

Multidisciplinair Team

Cliënten zijn bij ons niet toegewezen tot de kennis van één advocaat, onze specialisten werken samen.

Betrokken

Groot of klein, individu of bedrijf. Binnen én buiten de rechtszaal bieden wij de hulp, steun en inzet.

  Vrijblijvend Gesprek

  Maak een afspraak voor een vrijblijvend consultatiegesprek.
  Practice Areas