De heer prof. mr. H. (Herman) Loonstein

Advocaat / Attorney at Law

Herman Loonstein (1958) studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam en is inmiddels 42 jaar actief als advocaat. Hij voltooide zijn studie Nederlands Recht in een kleine tweeënhalf jaar. Daarna behaalde hij ook met succes zijn doctoraal in het Notarieel Recht. Op 5 augustus 1980 werd hij op 22-jarige leeftijd beëdigd als advocaat, op dat moment de jongste advocaat van Nederland.

De jonge Herman bemachtigde na zijn studie een stageplaats bij het bekende advocatenkantoor Gomperts in Amsterdam. Na 3 jaar besloot de talentvolle en vastberaden Herman voor zichzelf te beginnen en betrok hij een kantoor in Amsterdam-Zuid, samen met twee andere advocaten. In 2003 verhuisde hij het kantoor naar Amsterdam-Buitenveldert en werd het kantoor fors uitgebreid. Het groeiende cliëntenbestand kon daarmee worden bediend en ook werd gezorgd voor dienstverlening op alle rechtsgebieden. Herman is regelmatig betrokken bij spraakmakende procedures en maatschappelijk kwesties. Herman heeft in zijn lange carrière onder andere talloze kort gedingen gevoerd, zodat hij weet hoe te handelen in spoedeisende zaken.

Hij publiceert regelmatig in gerenommeerde vakbladen, zoals het blad Juridische Berichten voor het Notariaat (JBN) en Beslag- en Executierecht (BER) en tevens geeft hij veel lezingen.

In 1988 werd Herman benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Herman is oprichter en eigenaar van het kantoor en lid van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Herman heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het (hoofd)rechtsgebied Algemene Praktijk geregistreerd. Als sub-rechtsgebieden zijn stafrecht, civielrecht en bestuursrecht geregistreerd. Op grond van deze registratie is Herman verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.