De heer prof. mr. H. (Herman) Loonstein

Herman Loonstein (1958) studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam en is inmiddels 39 jaar actief als advocaat. Hij voltooide zijn studie Nederlands Recht in een kleine tweeënhalf jaar. Daarna behaalde hij ook met succes zijn doctoraal in het Notarieel Recht. Op 5 augustus 1980 werd hij op 22-jarige leeftijd beëdigd als advocaat, op dat moment de jongste advocaat van Nederland.

De jonge Herman bemachtigde na zijn studie een stageplaats bij het bekende advocatenkantoor Gomperts in Amsterdam. Na 3 jaar besloot de talentvolle en vastberaden Herman voor zichzelf te beginnen en betrok hij een kantoor in Amsterdam-Zuid, samen met twee andere advocaten. In 2003 verhuisde hij het kantoor naar Amsterdam-Buitenveldert en werd het kantoor fors uitgebreid. Het groeiende cliëntenbestand kon daarmee worden bediend en ook werd gezorgd voor dienstverlening op alle rechtsgebieden. Herman is regelmatig betrokken bij spraakmakende procedures en maatschappelijk kwesties. 

Hij publiceert regelmatig in gerenommeerde vakbladen, zoals het blad Juridische Berichten voor het Notariaat (JBN) en Beslag- en Executierecht (BER) en tevens geeft hij veel lezingen.

In 1988 werd Herman benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Herman is oprichter en eigenaar van het kantoor en lid van de Nederlandse Orde van Advocaten.

  • Oprichter van Loonstein Advocaten
  • Lid van de Nederlandse Orde van Advocaten
  • Doctoraal in het Notarieel recht
  • Bijzonder hoogleraar (Radboud Universiteit te Nijmegen)
  • 020 - 67 31 555
  • info@loonsteinadvocaten.nl

Nieuwsartikelen

Klacht tegen mr. Loonstein van de baan

20 december 2018 Het Openbaar Ministerie zet een aangekondigde klacht tegen mr. Loonstein niet door. Het Openbaar Ministerie en mr. H. Loonstein hebben in een gesprek met de Amsterdamse Deken hun standpunten verduidelijkt en

Lees verder »