• Opstellen en controleren contracten
 • Niet-nakoming
 • Ontbinding overeenkomst
 • Aansprakelijkheid
 • Schadevergoeding
 • Faillissement en surseance
 • Concurrentie/mededinging
 • Bestuurdersaansprakelijkheid
 • Beslag- en executierecht

Probleem op het gebied van het contractenrecht of het handelsrecht?
Heeft u een probleem in verband met een door u gesloten overeenkomst? Of zoekt u iemand die u helpt bij het opstellen van een overeenkomst? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. De advocaten en juristen van Loonstein Advocaten beantwoorden niet alleen uw vragen, maar denken ook met u mee, zodat u niets over het hoofd ziet. Wij staan in kwesties rondom het contractenrecht (ook wel handelsrecht genoemd) particulieren, bedrijven en organisaties bij. Hieronder kunt u meer lezen over het contractenrecht en over hoe wij u verder kunnen helpen. Als u direct vragen heeft of ons wilt inschakelen kunt u contact met ons opnemen.

Het contractenrecht
In het contractenrecht (nauw verwant met het algemenere begrip ‘verbintenissenrecht’) is geregeld hoe overeenkomsten tot stand kunnen komen en wanneer deze geldig tot stand zijn gekomen. Het contractenrecht regelt ook wat de gevolgen zijn als een overeenkomst door één van de contractspartijen de overeenkomst niet nakomt. Dat kan zijn doordat een partij zijn verplichting helemaal niet nakomt. Het kan ook zijn dat een verplichting niet tijdig of niet goed is nagekomen. In al deze gevallen is sprake van niet-nakoming.

Er zijn verschillende soorten overeenkomsten. Er zijn regels die gelden voor alle soorten overeenkomsten, maar ook specifieke regels voor de verschillende soorten overeenkomsten. De koopovereenkomst heeft weer andere regels dan de arbeidsovereenkomst en hetzelfde geldt voor de overeenkomst van opdracht, de huurovereenkomst, de vaststellingsovereenkomst etc.

Geen conflict is hetzelfde
Wanneer een partij een overeenkomst niet nakomt, zijn er verschillende remedies voor contractspartijen om hiermee te ‘dealen’, waaronder het ontbinden van de overeenkomst, het opschorten van de eigen verplichtingen en/of het vorderen van schadevergoeding. Het is belangrijk dat de juiste oplossing wordt gekozen voor iedere situatie. Daarom is het belangrijk dat een cliënt wordt geholpen door een gespecialiseerde advocaat met kennis van uw zaak en van het recht. Onze advocaten slagen veelvoudig in het boeken van resultaat in dit soort kwesties, doordat zij met lef en creativiteit op zoek gaan naar de juiste oplossing.

Wij maken een analyse van de situatie en bekijken uw kansen. Of u nu iets te eisen hebt van een ander of dat een andere partij van u (als gedaagde) iets wil vorderen.. wij geloven dat wij altijd het optimale resultaat voor u kunnen boeken. U krijgt van ons te horen wat het plan van aanpak is en tevens welke kosten u kunt verwachten. Zo weet u wat u kunt verwachten en komt u niet voor ongewenste verrassingen te staan. Het eerste gesprek dat u met ons heeft is in elk geval vrijblijvend.

Voortgang
Ons team zal vanaf het eerste moment ervoor proberen te zorgen dat de zaak zo snel mogelijk wordt opgelost, althans als dat de wens van de cliënt is. Wij zullen de voortgang bewaken en het niet accepteren als de wederpartij de zaak onnodig lang wil rekken. Of dit nu de overheid, een bedrijf of een particulier is.

Procedure
Indien nodig, zullen wij namens u een procedure starten of u bijstaan als u wordt gedaagd. Onze advocaten hebben veel ervaring in het voeren van procedures en weten wat nodig is om in de rechtszaal resultaat voor u te boeken.

Neem vrijblijvend contact op
Heeft u advies nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij reageren over het algemeen nog dezelfde dag! U krijgt een duidelijk plan van aanpak, zodat u weet waar u aan toe bent. Ook krijgt u een helder kostenplaatje te zien. Wij zijn overtuigd dat wij met een plan zullen komen waar u vertrouwen in heeft. Daarom is het eerste gesprek dat u met ons heeft ook vrijblijvend.

Waarom Loonstein Advocaten?

Wij vechten, voor iedereen die juridische hulp nodig heeft. Met kennis, lef en creativiteit komen we tot gewenste oplossingen. Dat doen we op onze eigen wijze: altijd volgens de wet, niet altijd volgens het boekje.

Ervaring & Expertise

Ons kantoor bestaat sinds 1983 en de grondlegger, Herman Loonstein, zit al 42 jaar ‘in het vak’.

Lef & Creativieit

De persoonlijke aanpak maakt Herman Loonstein één van Nederland's bekendste advocaten.

Multidisciplinair Team

Cliënten zijn bij ons niet toegewezen tot de kennis van één advocaat, onze specialisten werken samen.

Betrokken

Groot of klein, individu of bedrijf. Binnen én buiten de rechtszaal bieden wij de hulp, steun en inzet.

  Vrijblijvend Gesprek

  Maak een afspraak voor een vrijblijvend consultatiegesprek.
  Rechtsgebieden