• Aanvaarden erfenis
 • Bewind
 • Executeur-testamentair
 • Opstellen testament
 • Verdeling nalatenschap
 • Langstlevende echtgenoot
 • Legitieme portie
 • Verblijf in gemeenschappelijke woning
 • Vereffening erfenis
 • Vruchtgebruik

Hulp bij erfrecht?
Heeft u hulp nodig op het gebied van het erfrecht? Is uw partner of één van uw ouders overleden en heeft u vragen over de aanvaarding van de erfenis? Of moet de nalatenschap worden verdeeld met andere erfgenamen? Of bent u als kind niet opgenomen in het testament van uw ouders en wilt u weten wat uw rechten zijn? De advocaten en juristen van Loonstein Advocaten beantwoorden graag uw vragen. Wij staan u ook graag bij met advies of in een procedure. Hieronder leest u meer over het erfrecht en over onze werkwijze.

Het erfrecht
Het erfrecht heeft betrekking op allerlei zaken, met name vermogenskwesties, die spelen nadat een familielid of kennis is overleden. Het kan zijn dat er een testament dient te worden opgemaakt en dat u hierbij advies wilt. Het kan ook zijn dat een dierbare is overleden, maar dat er discussie bestaat over het bestaan of de inhoud van het testament. Kwesties als verdeling van de nalatenschap, aanvaarding van de erfenis, de legitieme portie en het verblijf van de echtgenoot in de gemeenschappelijke woning kunnen spelen. U kunt daardoor met allerlei vragen zitten, zoals: is er een testament? Wie zijn verder erfgenamen? Heb ik recht op een legitieme portie? Moet ik de erfenis aanvaarden als er schulden zijn? Bij al deze vraagstukken is het verstandig om het advies in te winnen van een advocaat. Wij helpen u graag verder.

Onze manier van aanpak
Het erfrecht is juridisch ingewikkeld en ook de verhoudingen die spelen met andere partijen maakt een erfrechtelijke kwestie vaak complex. In een droevige tijd moet vaak snel worden gehandeld. Dat moet echter op strategische wijze gebeuren, omdat er vaak familieverhoudingen op het spel staan. Daarom zullen wij eerst goed naar uw verhaal luisteren, om te weten te komen hoe uw situatie is. Welke problemen spelen er? En wat wilt u graag bereiken? Wij zullen verschillende opties overwegen en met u bespreken. Een oplossing buiten rechte is vaak wenselijk. Wij zullen analyseren of dat haalbaar is en zo ja, hoe. Mocht dat niet zo zijn, dan zullen wij namens u een procedure starten, zodat de rechter het geschil kan besluiten. Onze advocaten hebben ruime ervaring in het voeren van deze procedures, ook wanneer er buitenlandse partijen bij betrokken zijn, waardoor het geschil een internationaal (rechtelijk) karakter heeft.

Net als bij andere rechtsgebieden, maken wij samen met u een duidelijk plan van aanpak. U krijgt te horen wat wij van plan zijn voor u te doen en een inschatting van de tijd en kosten die daarmee gepaard zullen gaan. Zo weet u waar u aan toe bent en hetzelfde geldt voor ons team.

Neem vrijblijvend contact op
Heeft u advies nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij reageren over het algemeen nog dezelfde dag! U krijgt een duidelijk plan van aanpak, zodat u weet waar u aan toe bent. Ook krijgt u een helder kostenplaatje te zien. Wij zijn overtuigd dat wij met een plan zullen komen waar u vertrouwen in heeft. Daarom is het eerste gesprek dat u met ons heeft ook vrijblijvend.

Waarom Loonstein Advocaten?

Wij vechten, voor iedereen die juridische hulp nodig heeft. Met kennis, lef en creativiteit komen we tot gewenste oplossingen. Dat doen we op onze eigen wijze: altijd volgens de wet, niet altijd volgens het boekje.

Ervaring & Expertise

Ons kantoor bestaat sinds 1983 en de grondlegger, Herman Loonstein, zit al 42 jaar ‘in het vak’.

Lef & Creativieit

De persoonlijke aanpak maakt Herman Loonstein één van Nederland's bekendste advocaten.

Multidisciplinair Team

Cliënten zijn bij ons niet toegewezen tot de kennis van één advocaat, onze specialisten werken samen.

Betrokken

Groot of klein, individu of bedrijf. Binnen én buiten de rechtszaal bieden wij de hulp, steun en inzet.

  Vrijblijvend Gesprek

  Maak een afspraak voor een vrijblijvend consultatiegesprek.
  Rechtsgebieden