• Ondernemers die scheiden
 • Echtscheiding of ontbinding van geregistreerd partnerschap
 • Partneralimentatie
 • Kinderalimentatie
 • Verdeling huwelijks- goederengemeenschap
 • Naamswijziging
 • Erkenning en gezag
 • Voogdij en ouderschap
 • Omgangsregelingen
 • Opstellen echtscheidingsconvenant
 • Pensioen
 • Huwelijkse voorwaarden
 • Adoptie

Probleem op het gebied van personen- en familierecht?
Gaan u en uw partner uit elkaar? Of bent u een alleenstaande moeder/vader die een omgangsregeling wil laten vaststellen voor uw minderjarige kind(eren)? Is één van uw ouders overleden en heeft u dienaangaande een vraag over het testament? Of hebt u andere juridische vragen met betrekking tot huwelijk, echtscheiding, afstamming, geboorte of erfrecht? Dan staan wij u graag bij in uw zaak, door te adviseren, onderhandelen of desnoods te procederen. Ons kantoor heeft verschillende advocaten met veel ervaring op het gebied van het personen- en familierecht, die u graag verder helpen. U kunt direct contact opnemen of eerst hieronder meer lezen over het personen- en familierecht en onze aanpak.

Het personen- en familierecht
Het personen- en familierecht is een rechtsgebied dat zich voornamelijk bezighoudt met zaken die verband houden met familiebetrekkingen (geboorte, huwelijk en echtscheiding), maar dat ook ziet op bijvoorbeeld het erfrecht.

Iedereen heeft wel op een of andere manier te maken met het personen- en familierecht. Van geboorte tot overlijden, vaak zijn er meer juridische kwesties van toepassing dan u zou denken. Ook echtscheidingen komen helaas steeds vaker voor. Er komt bij een scheiding nogal wat kijken. Het belang van het kind is vaak in het geding en in korte tijd komt uw hele leven op zijn kop te staan. Ons kantoor kan u op al deze gebieden juridisch ondersteunen, terwijl wij op hetzelfde moment nooit de emotionele kant van de zaak uit het oog verliezen.

De familierelaties en contacten staan vaak op het spel
Een conflict op het gebied van het personen- en familierecht heeft automatisch grote impact op iemands leven en op het leven van ouders, broers, zussen, (ex)-partners en kinderen. Daarom is het belangrijk om een probleem op dit rechtsgebied juist en adequaat op te pakken. Conflicten, waarbij kinderen vaak de dupe zijn, kunnen zo worden voorkomen. Er zijn verschillende manieren om uit elkaar te gaan. Allereerst kan iedere partner een eigen advocaat kiezen en een procedure bij de rechtbank beginnen. Deze stap is regelmatig noodzakelijk als u er samen niet meer uitkomt. Het is ook mogelijk om samen te scheiden. Zo een proces gaat vaak veel sneller en heeft veel voordelen. Niet alleen is zo een optie goedkoper, maar als er kinderen zijn hebben die bij een gezamenlijke scheiding veel minder last van de toch vaak gespannen sfeer thuis. Als u kinderen heeft, bent u wettelijk verplicht op een ouderschapsplan te maken.

Het overlijden van een naaste gaat gepaard met verdriet en emoties. Niet alleen is het plotseling wegvallen van een dierbare daar vaak de aanleiding voor, er kunnen ook conflicten bestaan of ontstaan tussen personen die bij de nalatenschap betrokken zijn. Wie erft en wie niet? Wat zijn de rechten en plichten van (ex)-partners of (stief)kinderen?

Het personen- en familierecht heeft ook leuke kanten. Denk aan geboorte of adoptie. Voor al uw vragen omtrent de juridische kant van deze kwesties kunt u bij ons terecht.

Als eenmaal een conflict op het gebied van personen- en familierecht is ontstaan dan ligt het vaak erg complex. Het leven voor u en uw omgeving kan hierdoor op zijn kop komen te staan. Er spelen grote belangen. Daarom is het cruciaal dat u wordt geadviseerd en bijgestaan door een advocaat met de juiste kennis en kwaliteiten.

Een persoonlijke aanpak
Wij weten uit ervaring dat in dit soort situaties cliënten het meest gebaat zijn bij professionele, maar persoonlijke bijstand. Wij luisteren naar uw verhaal en gaan samen met u op zoek naar het oplossen van problemen en het belangrijkste doel voor de toekomst. Wij zullen u vervolgens aangeven wat de juridische mogelijkheden zijn en hoe wij van plan zijn uw doelstelling te behalen. Dat kan bij het personen- en familierecht het beste worden bereikt door het gesprek aan te gaan met de wederpartij (vaak uw naasten). Soms zal meer nodig zijn. De verschillende scenario’s worden met u besproken en u krijgt een duidelijk plan van aanpak, zodat u weet waar u aan toe bent. Ook krijgt u een helder kostenplaatje te zien. Wij zijn overtuigd dat wij met een plan zullen komen waar u vertrouwen in heeft. Daarom is het eerste gesprek dat u met ons heeft ook vrijblijvend.

Neem vrijblijvend contact op
Heeft u advies nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij reageren over het algemeen nog dezelfde dag! U krijgt een duidelijk plan van aanpak, zodat u weet waar u aan toe bent. Ook krijgt u een helder kostenplaatje te zien. Wij zijn overtuigd dat wij met een plan zullen komen waar u vertrouwen in heeft. Daarom is het eerste gesprek dat u met ons heeft ook vrijblijvend.

Plan direct een vrijblijvend gesprek in!

Waarom Loonstein Advocaten?

Wij vechten, voor iedereen die juridische hulp nodig heeft. Met kennis, lef en creativiteit komen we tot gewenste oplossingen. Dat doen we op onze eigen wijze: altijd volgens de wet, niet altijd volgens het boekje.

Ervaring & Expertise

Ons kantoor bestaat sinds 1983 en de grondlegger, Herman Loonstein, zit al 42 jaar ‘in het vak’.

Lef & Creativieit

De persoonlijke aanpak maakt Herman Loonstein één van Nederland's bekendste advocaten.

Multidisciplinair Team

Cliënten zijn bij ons niet toegewezen tot de kennis van één advocaat, onze specialisten werken samen.

Betrokken

Groot of klein, individu of bedrijf. Binnen én buiten de rechtszaal bieden wij de hulp, steun en inzet.

  Vrijblijvend Gesprek

  Maak een afspraak voor een vrijblijvend consultatiegesprek.
  Rechtsgebieden