Terug naar Nieuws

Vacature: student-stagiair

Facebook
Twitter
LinkedIn

15 maart 2020

Ben jij bezig aan je master Nederlands Recht of zit je in je derde jaar van je Bachelor Rechtsgeleerdheid en wil je graag praktische ervaring binnen de advocatuur opdoen? Dan is een stage bij Loonstein Advocaten de perfecte mogelijkheid daarvoor.
Loonstein Advocaten is een kwalitatief hoogstaand kantoor gelegen in Amsterdam, in de wijk Buitenveldert. Vlakbij de Vrije Universiteit dus. Ons kantoor voert een algemene praktijk. Hierdoor kan je tijdens je stage kennismaken met bijna alle belangrijke rechtsgebieden: van het arbeidsrecht tot het aansprakelijkheidsrecht en van het strafrecht tot het personen- en familierecht – en meer dan dat.
Wij zijn een relatief klein kantoor, waardoor de lijntjes kort zijn en de verantwoordelijkheid voor jou als stagiair groot. Bij ons ben je als student-stagiair niet de nieuwe loopjongen of het nieuwe loopmeisje, maar krijg je levensechte dossiers op je bureau, waarin jij direct verantwoordlijkheden krijgt. Je woont besprekingen met cliënten bij, maakt processtukken op en doet literatuur- en jurisprudentieonderzoek. Je werkt nauw samen met onze advocaten binnen  verschillende rechtsgebieden. Wij procederen veel en als student-stagiair bieden we jou de gelegenheid om mee te gaan naar de procedures binnen zaken waarin jij ook hebt meegewerkt. Zo ervaar je hoe het is om als advocaat of jurist te werken. En zo kom je er wellicht achter welke van de verschillende rechtsgebieden jou het meeste plezier geven en waar jouw toekomst kan liggen.
Wij geloven dat de stage jouw studie niet moet belemmeren, maar juist moet ondersteunen. Daarom laten we – in overleg met jou – jou vooral meewerken in zaken die aansluiten bij de vakken die je in die periode volgt bij jouw opleiding. Ben je bezig met strafrechtelijke vakken? Dan mag je met onze strafrechtadvocaat meelopen en meewerken. Volg je Sociaal Recht of Arbeidsrecht? Dan ga je met onze arbeidsrechtadvocaat mee naar de kantonrechter. Gaat je scriptie over het aansprakelijkheidsrecht? Dan werk je mee in onze lopende letselschadedossiers. Andere voordelen van een stage bij Loonstein Advocaten zijn dat wij flexibel zijn qua werktijden en dat wij op loopafstand van de VU zitten.
Dus ben jij een rechtenstudent die vergevorderd is in zijn of haar studie en wil je de advocatuur van dichtbij leren kennen? Zoek je een plek waar je op een fijne manier wordt begeleid, maar waar je tegelijkertijd veel eigen verantwoordelijkheden krijgt? Stuur dan jouw cv (met foto) en motivatiebrief naar bzloonstein@loonsteinadvocaten.nl. We zien ernaar uit je te ontmoeten!

Meer nieuwsartikelen