Terug naar Nieuws

Verdachte steekpartij Albert Cuyp (mogelijk) geradicaliseerd

Facebook
Twitter
LinkedIn

20 maart 2019

Op zaterdag 16 maart 2019 werden twee ondernemers, een vader en zoon, op de Albert neergestoken door een buurman. Er zijn aanwijzingen dat de buurman mogelijk geradicaliseerd is. De buurman is recent teruggekeerd uit het Midden-Oosten.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Amsterdam zegt dat het onderzoek naar het steekincident in een beginstadium verkeert en dat het daarom nog te vroeg is om iets over het motief te zeggen. Vooralsnog gaat het Openbaar Ministerie er nog niet vanuit dat er sprake is van een radicaal motief, omdat aanwijzingen naar zo een motief (nog) ontbreken.

Door de messteken waren de slachtoffers in levensgevaar. De vader, die wordt bijgestaan door mr. H. Loonstein, werd gered doordat iemand erin slaagde de slagaderlijke bloeding in zijn been te stelpen. De verdachte is voor twee weken in bewaring gesteld. Het OM zal daarna de raadkamer verzoeken de man langer vast te houden.

https://www.ad.nl/binnenland/om-ontkent-dat-steekpartij-albert-cuyp-werk-was-van-geradicaliseerde-persoon~af5db3d4/

Meer nieuwsartikelen