Terug naar Nieuws

Lagere straf dan geëist voor leverancier kassasysteem in fraudezaak

Facebook
Twitter
LinkedIn

28 maart 2019

De rechtbank heeft aan de leverancier van een kassasysteem een aanzienlijke lagere straf opgelegd dan geëist. De officier van justitie had geëist dat de leverancier zou worden veroordeeld tot 200 uur taakstraf en een geldboete van € 12.500,–. De rechtbank heeft een taakstraf opgelegd van 100 uren. De rechtbank ziet geen reden om (ook) nog een boete op te leggen.

Een Gronings restaurantketen dat gebruik heeft gemaakt van kassasystemen die door de leverancier werden geleverd, zou door gebruikmaking van bepaalde software een deel van kassabetalingen buiten de administratie houden.

De leverancier, bijgestaan door mr. H.J. Oosterhagen, werd door het Openbaar Ministerie mede verantwoordelijk gehouden. De rechtbank spreekt de leverancier vrij van het medeplegen en het opdracht geven tot de fraude, maar oordeelt dat de leverancier wel medeplichtig is, omdat zij behulpzaam is geweest bij het niet voldoen aan de administratieplicht en het plegen van belastingfraude door twee Chinese restaurants. Aan de eigenaren van het restaurantketen en familieleden zijn gevangenisstraffen opgelegd tot 30 maanden.

Lees hier de volledige uitspraak:https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBNNE:2019:1241

Meer nieuwsartikelen