Terug naar Nieuws

Klacht tegen mr. Loonstein van de baan

Facebook
Twitter
LinkedIn

20 december 2018

Het Openbaar Ministerie zet een aangekondigde klacht tegen mr. Loonstein niet door. Het Openbaar Ministerie en mr. H. Loonstein hebben in een gesprek met de Amsterdamse Deken hun standpunten verduidelijkt en er is besproken wat men over en weer van elkaar mag verwachten. Dat gesprek vormde aanleiding om de aangekondigde klacht niet verder in behandeling te nemen.

Eerder had hoofdofficier van justitie Theo Hofstee aangekondigd een klacht te zullen indienen tegen mr. H. Loonstein, omdat mr. H. Loonstein informatie uit een strafdossier op Twitter had gedeeld. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie had aangegeven dat het delen van deze informatie ‘ongepast’ was ‘en daarom klachtwaardig’. 

Het ging om informatie over het verleden van de dader van de aanslag op een joods restaurant in Amsterdam. Het betrof schokkende informatie waar tot het moment van publicatie geen aandacht aan werd geschonken. Na een goed overleg met de Amsterdamse Deken is de klacht dus van de baan.

https://www.at5.nl/index.php/artikelen/189831/om-zet-klacht-tegen-advocaat-joods-restaurant-hacarmel

Meer nieuwsartikelen