Terug naar Nieuws

Burgemeester Schuiling van Den Helder mogelijk gehoord

Facebook
Twitter
LinkedIn

14 december 2018

Koen Schuiling, de burgemeester van Den Helder, moet mogelijk worden gehoord om uitleg te geven over het optreden van de gemeente bij aanhoudende overlast vanuit een huurwoning. Twee aan weerszijden van huurwoning wonende vrouwen vinden dat burgemeester Schuiling van Den Helder te laks is opgetreden tegen overlast vanuit de buurwoning. De partner van de buurvrouw van beide bewoonsters is in 2009 veroordeeld voor wapenbezit en drugshandel. Bij die veroordeling speelde een getuigenverklaring van de buren een rol.

Sindsdien is er sprake van aanhoudende intimidatie. De burgemeester
heeft geen maatregelen genomen om de vrouwen te beschermen. Om die reden hebben
zij de rechtbank verzocht om de burgemeester, rechercheurs en een medewerker
van Woningstichting Den Helder te horen. Tijdens de zitting van 13 december
2018 werden de vrouwen bijgestaan door mr. H.J.
Oosterhagen. De rechtbank heeft mediation voorgesteld. Als mediation
niet mogelijk is, dan zal de rechtbank uitspraak doen op 7 februari 2019. https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20181213_1028500/burgemeester-den-helder-mogelijk-gehoord-om-drugspand?utm_source=google&utm_medium=organic

Meer nieuwsartikelen