Terug naar Nieuws

ING zag niks verdachts in witwassen 150 miljoen euro op Curaçao

Facebook
Twitter
LinkedIn

6 november 2018

Een familie uit Curaçao wordt verdacht van het witwassen van in totaal ruim 322 miljoen dollar. Het Openbaar Ministerie gaat uit van een criminele organisatie die op grote schaal gebruik maakte van ‘dollartoerisme’ uit Venezuela.

Een deel van de vermeende witwasoperatie is beschreven in het strafrechtelijk onderzoek naar het handelen van ING. De bank kwam begin september een schikking overeen met het Openbaar Ministerie omdat die tekort was geschoten bij het voorkomen van witwassen. Volgens mr. H. Loonstein, die samen behandelt met mr. B.Z. Loonstein één van de familieleden bijstaat, is de onderneming van zijn cliënt door de bank onderzocht. De ING vond de geldstromen niet verdacht.

In juli 2019 zal de strafzaak verspreid over vier dagen worden behandeld.

Meer nieuwsartikelen