Terug naar Nieuws

‘Ministers en Sywert van Lienden mogelijk onder ede gehoord’

Facebook
Twitter
LinkedIn

24 september 2021 Op vrijdag 24 september 2021 was prof. mr. Herman Loonstein te horen op BNR Nieuwsradio. Mr. Loonstein hoopt met behulp van een zogenoemd ‘voorlopig getuigenverhoor’ te achterhalen waarom vier ondernemers die hij vertegenwoordigt, nul op het rekest kregen toen ze medische apparatuur en beschermingsmiddelen aanboden bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dit terwijl voormalig CDA-prominent Sywert van Lienden miljoenen wist binnen te slepen met de verkoop van dergelijke producten.

De geschiktheid van de door zijn cliënten aangeboden producten, was zeker niet minder dan de producten die Van Lienden aan het ministerie verkocht, stelt Loonstein. ‘Ze voldeden aan de eisen. En wat mijn cliënten hebben aangeboden, was goedkoper voor de overheid.’ Mr. Loonstein wil nu boven tafel krijgen wat de voorwaarden waren om zaken te kunnen doen met het ministerie. ‘Waren er überhaupt criteria, of was het willekeur? Of was er iets anders aan de hand?’

Als dit verzoek wordt toegewezen, zullen onder anderen minister Hugo De Jonge en voormalig minister Tamara Van Ark worden opgeroepen om te getuigen. Datzelfde geldt voor Sywert van Lienden. ‘Op grond van wat er nu bekend is, is de kans groot dat er een procedure volgt.’

Meer nieuwsartikelen