Celstraf en tbs voor belager koosjer restaurant HaCarmel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

14 juli 2021

De 32-jarige Syriër Saleh A. is woensdag veroordeeld tot tbs met dwangverpleging en een celstraf van een jaar – dat ongeveer gelijkstaat aan zijn voorarrest – voor vernieling en poging tot brandstichting in het koosjere restaurant HaCarmel aan de Amstelveenseweg, in mei vorig jaar.

Prof. mr. Herman Loonstein, advocaat van de benadeelde partij(en), noemt het een ‘passende straf waarbij recht wordt gedaan aan wat de familie is aangedaan. Hopelijk is dit een signaal aan de maatschappij. De familie Bar-on hoopt dat het restaurant nu met rust wordt gelaten en dat zij niet meer het mikpunt worden van anti-Joodse sentimenten.’

Meer nieuwsartikelen