Terug naar Nieuws

De Telegraaf: Zoons bouwen advocatenpraktijk Loonstein uit

Facebook
Twitter
LinkedIn

5 november 2019

„Als iemand een hand naar je uitsteekt dan pak je die vast.” Met die overtuiging zet advocaat Herman Loonstein zich al bijna veertig jaar in voor mensen die juridische hulp nodig hebben.

„De strijd tegen onrecht is ons met de paplepel ingegoten” ,vertelt zoon Benzi die sinds een aantal jaar als advocaat werkzaam is in de praktijk van zijn vader. Ook twee broers van Benzi zijn er werkzaam. „Mijn broer Sruli leidt de Israëlische vestiging samen met een advocaat. Zij behandelen vooral internationale zaken met een Israëlisch rechtskarakter en werken regelmatig samen met ons Amsterdamse kantoor.” Broer Victor houdt zich als jurist vooral bezig met bestuursrecht en incassoprocedures.

Specialisatie

Herman Loonstein werd in 1980 beëdigd en was destijds de jongste advocaat in Nederland. „Hij heeft altijd een algemene praktijk gehad. Dat was vroeger heel gebruikelijk, nu specialiseren advocaten zich veel meer”, aldus Benzi die zelf strafrecht en arbeidsrecht als specialisatie heeft.

Dat de praktijk breed georiënteerd is, heeft volgens Benzi voordelen. „Als je goed bent geholpen bij een arbeidsconflict, is het fijn als dezelfde praktijk ook kan helpen bij een andere juridische kwestie.”

Boekje

Een van de belangrijkste dingen die Benzi van zijn vader heeft geleerd is om niet alles volgens het boekje te doen. „Uiteraard houden we ons aan de wet”, zegt hij. „Maar er leiden meer wegen naar Rome. Zo heeft mijn vader een keer met succes een cliënt na een week vrij gekregen, terwijl hij drie weken moest zitten, door de rechter ervan te overtuigen dat door het snikhete weer een week in de cel wel drie weken leek. Out-of-the-box denken doen we graag.”

Lees het artikel op Telegraaf.nl.

Meer nieuwsartikelen