Terug naar Nieuws

Geen straf voor man die werd aangehouden in tankstation, vanwege hardhandig optreden politie

Facebook
Twitter
LinkedIn

16 april 2019

De rechtbank heeft vandaag geoordeeld dat aan de man die werd aangehouden in de Shellshop te Rhoon geen straf wordt opgelegd. Uit camerabeelden van de aanhouding, die op het internet werden verspreid, is te zien dat de man erg wanhopig is op het moment van de aanhouding. De aanhouding ging gepaard met veel (politie)geweld.

De man werd door het Openbaar Ministerie vervolgd voor wederspannigheid en vernieling. De rechtbank komt ook tot een veroordeling van deze feiten, maar legt geen straf op. De politierechter houdt rekening met het feit dat de man, bijgestaan door mr. H. Loonstein en A.A. Loonstein, behoorlijk gewond is geraakt door het optreden de politiebrigadier. De politierechter oordeelt verder dat de inzet van de hond in de gegevens omstandigheden een zwaar middel is geweest. De politiebrigadier heeft de hond nog over de kar getild om de verdachte te laten bijten. Dat gaat volgens de politierechter heel ver. De verdachte is door de gevolgen van het feit al genoeg gestraft.

Lees hier de volledige uitspraak:
https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBROT:2019:2985

Meer nieuwsartikelen