Terug naar Nieuws

Leen Bakker hoeft hoogslaper niet te leveren voor € 24,–

Facebook
Twitter
LinkedIn

2 oktober 2017

Leen Bakker hoeft een hoogslaper die op de site voor € 24,00 werd aangeboden, niet voor die prijs te leveren. De rechter heeft vandaag de eis van duizend klanten die een kort geding hadden aangespannen tegen de meubelverkoper afgewezen. Mr. H. Loonstein verleende bijstand aan de stichting Aliter Melius consumentenbelangen, die circa klanten vertegenwoordigde.

In het weekend van 29 en 30 juli 2017 had Leen Bakker op haar website 12 verschillende hoogslapersets van het merk Hoppekids aangeboden, bestaande uit een combinatie van bed, ombouw, matras, matrashoes en gordijntjes (bed-tent). In plaats van de reguliere prijzen van € 319,00, € 479,00 en € 499,00 zijn de hoogslapersets aangeboden voor € 24,00 en € 85,34 (afhankelijk van type en maat). Er werden dus kortingen verleend van respectievelijk 92%, 82% en 83%. De klanten die een bestelling hadden geplaatst verlangden levering van de hoogslapers.

De rechtbank is echter van oordeel dat deze consumenten moesten begrijpen dat er sprake is van een vergissing. Een gemiddeld geïnformeerde consument weet volgens de rechtbank namelijk, of behoort te weten, dat een dergelijk hoge korting, resulterend in een dergelijk lage prijs voor een dergelijk product, zonder (voldoende) aanwijzing dat sprake is van een stuntaanbieding, prijsknaller, op-is-op-leegverkoop of vergelijkbaar bijzonder aanbod, niet kan kloppen. Dat Leen Bakker een prijsstunter is, maakte het oordeel van de rechtbank niet anders.

Lees hier de volledige uitspraak:

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBZWB:2017:6239

Meer nieuwsartikelen