Tante Joyce vrijgesproken van moord

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

8 september 2016

‘Tante Joyce’ B. uit Amsterdam-Oost is vrijgesproken van de moord op haar neef Robert Soekar. Robert Soekar is in maart 2011 op gewelddadige wijze om het leven gekomen.

Na een langslepende procedure heeft het gerechtshof geoordeeld dat niet kan worden bewezen dat Tante Joyce betrokken was bij de gewelddadige dood van haar neef. Wel oordeelt het gerechtshof dat Tante Joyce heeft geholpen bij het verbergen van zijn lichaam. Het hof legt Tante Joyce daarom een gevangenisstraf op van zes maanden.

In de eerdere uitspraak was er te weinig aandacht voor de theorie dat Tante Joyce ten tijde van de moord op Soekar niet thuis was geweest. Het hof concludeert dat inderdaad niet kan worden uitgesloten dat zij tijdens het dodelijke geweld in haar huis net de deur uit was om boodschappen te doen. Mr. H. Loonstein stond tante Joyce in een eerdere fase bij. https://www.parool.nl/amsterdam/-tante-joyce-na-vijf-jaar-vrijgesproken-van-moord~a4373052/

Meer nieuwsartikelen