Terug naar Nieuws

Kort geding om disclaimer bij film De Oost

Facebook
Twitter
LinkedIn

7 mei 2021

Bij de rechtbank in Amsterdam vond vandaag de mondelinge behandeling plaats van een kort geding dat is aangespannen door de Federatie Indische Nederlanders (FIN). Het kort geding richt zich tegen de makers van de veelbesproken film De Oost, die volgende week in première gaat. FIN, tijdens de zitting bijgestaan door mr. Johan Oosterhagen van Loonstein Advocaten, wil dat er alsnog een disclaimer bij de film komt, waarin melding wordt gemaakt van de Bersiap, een uiterst gewelddadige periode waarin (tien)duizenden (Indische) Nederlanders werden gemarteld, verkracht en vermoord door Indonesiërs, vanwege hun Nederlandse of Europese etniciteit. Ook het fictieve karakter van de film moet in een disclaimer worden benadrukt. De rechtbank doet dinsdag 11 mei 2021 uitspraak. 

Meer nieuwsartikelen