Terug naar Nieuws

Rechter verbiedt lawaaidemonstratie op 4 mei

Facebook
Twitter
LinkedIn

3 mei 2018

De Amsterdamse bestuursrechter heeft de aangekondigde lawaaidemonstratie van activist Rogier Meijerink verboden. Aan Meijerink is ook een gebiedsverbod opgelegd.

Meijerink wilde oorspronkelijk tijdens de twee minuten stilte op 4 mei een lawaaidemonstratie houden op de Dam te Amsterdam. Later wilde hij op 4 mei 2018 kort voor 20:00 uur bij de Dam een luchtalarm laten afgaan en daarna in stilte weglopen. De burgemeester verbood de actie van Meijerink, onder meer omdat de actie een verstoring van de openbare orde zou opleveren.


De voorzieningenrechter vindt het dusdanig aannemelijk dat er gevaren zijn voor de openbare orde dat de burgemeester de voorgenomen actie van Meijerink mocht verbieden. Alternatieven waren niet aanwezig. Er is ook reden om aan Meijerink een gebiedsverbod op te leggen, omdat Meijerink een publiek figuur is geworden. Er zou onrust kunnen ontstaan door het gedrag van Meijerink, maar ook door de reactie van anderen op zijn aanwezigheid.

In de procedure stond mr. H.J. Oosterhagen de Federatie Indische Nederlanders en Federatief Joods Nederland bij, die zich in de procedure hadden gevoegd als derden-belanghebbenden.

https://www.powned.tv/artikel/rogier-meijerink-wil-alsnog-lawaai-maken

Meer nieuwsartikelen