Terug naar Nieuws

Rechter verbiedt executoriale verkoop woning, omdat de notaris één dag te laat is

Facebook
Twitter
LinkedIn

14 maart 2018

Een hypotheekhouder die een woning van een hypotheekgever op een veiling wilde verkopen moet de veiling uitstellen. Dat is de beslissing van de rechtbank Arnhem.

Een executoriale verkoop van een woning kan alleen plaatsvinden als deze tenminste 30 dagen voor de veiling bekend is gemaakt op één of meer websites. Ook de veilingvoorwaarden moeten tenminste 30 dagen voor de veiling op de website zijn geplaatst en aan de belanghebbenden zijn verstrekt. “Tenminste 30 dagen” betekent uiterlijk op de 31e dag voor de veiling. Mr. H. Loonstein heeft namens de hypotheekgever verzocht om de veiling te verbieden omdat de veilingvoorwaarden door de notaris één dag te laat zijn toegezonden.

De rechter volgt de redenering van mr. Loonstein. De veilingvoorwaarden hadden niet op 13 februari 2018, maar op 12 februari 2018 moeten worden toegezonden. Omdat de notaris één dag te laat is, wordt de veiling verboden. Deze zal op een andere dag gepland moeten worden, aldus de rechtbank.

Lees hier de volledige uitspraak:https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBGEL:2018:1719

Meer nieuwsartikelen