Terug naar Nieuws

Avrotros doet onvoldoende om suggestie te vermijden dat rapper Syriëganger zou zijn

Facebook
Twitter
LinkedIn

17 mei 2017

De rechtbank in Lelystad heeft vandaag geoordeeld dat Avrotros in een uitzending over Syriegangers Marouane B. en Robbin van D. onvoldoende heeft gedaan om te voorkomen dat de gemiddelde kijker een Arnhemse rapper associeert met Marouane B. Dat betekent volgens de voorzieningenrechter echter niet dat Avrotros (nog) een rectificatie moet plaatsen.

In een uitzending van Avrotros werd de Arnhemse rapper, bijgestaan door mr. H. Loonstein, een aantal keer in beeld gebracht. De uitzending ging over de Syriëgangers. Tijdens de uitzending kon bij kijkers de indruk ontstaan dat de Arnhemse rapper (ook) een Syriëganger zou zijn. De voorzieningenrechter is het met de rapper eens dat Avrotros ovoldoende heeft gedaan om de bedoelde suggestie en de daarvan voor de rapper te vrezen nadelige gevolgen te vermijden.

Een rectificatie vindt de voorzieningenrechter echter niet nodig. Het onterecht – bij sommige kijkers – opgetreden gevolg van de uitzending moet volgens de voorzieningenrechter in voldoende mate te zijn tegengegaan met de (korte) rectificatie van 24 maart 2017.

Lees hier de volledige uitspraak:https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBMNE:2017:2687

Meer nieuwsartikelen